Το δέρμα σας: Βασικά δεδομένα

Γιατί η περιποίηση του προσώπου σας είναι τόσο σημαντική? Γιατί η περιποίηση του προσώπου σας είναι τόσο ζωτικής σημασίας για την ομορφιά σας; Γνωρίζοντας μερικά βασικά πράγματα για το δέρμα σας, θα καταλάβετε.

Το δέρμα είναι το πιο μεγάλο ζωτικό όργανο στο ανθρώπινο σώμα. Το δέρμα ενός ενήλικα ανθρώπου καλύπτει μια επιφάνεια περίπου δύο τετραγωνικών μέτρων και ζυγίζει περίπου δέκα με δώδεκα κιλά. Κάθε τετραγωνικό εκατοστό του δέρματος αποτελείται από περίπου 150.000 χρωτικά κύτταρα, 5.000 αισθητήρια κύτταρα, 100 αδένες εφίδρωσης, 15 λιπώδεις αδένες, 5 τρίχες, 4 μέτρα νεύρων και 1 μέτρο φλεβικών αγγείων. Περίπου 2 εκατομμύρια κύτταρα δέρματος προστατεύουν το δέρμα από παθήσεις και την ηλιακή ακτινοβολία, την υπερθέρμανση και την αφυδάτωση.

Χωρίς τα εκατομμύρια των νευρικών κυττάρων που βρίσκονται στο δέρμα, δεν θα μπορούσαμε να νοιώσουμε τις διάφορες θερμοκρασίες, ούτε να ανακαλύψουμε τον κόσμο μέσω της αφής. Επιπλέον, οι πόροι μας είναι αφιερωμένοι σε μια αέναη διαδικασία απόρριψης των “αποβλήτων” και της πρόσληψης οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών.

Πέραν αυτών των ζωτικών λειτουργιών, το δέρμα μας έχει μια οφθαλμοφανή λειτουργία – δίνει μορφή στην εμφάνισή μας. Καθώς το δέρμα στο πρόσωπό μας είναι πολύ ευαίσθητο και η ισορροπία του ταράζεται εύκολα, χρειάζεται καθημερινή φροντίδα για να του παρέχονται τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά. Το δέρμα μας είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας - και πρέπει να το περιποιούμαστε όπως περιποιούμαστε τον εαυτό μας.

claim_930x45_110